Stegu – 25 години на пазара

2018 е важна година за нас. С огромна гордост и радост споделяме, че това е годината, в която празнуваме юбилей 25 години.ci.

А всичко започна от… една невзета поръчка. Немска фирма поръча на основателя на Стегу – Ян Скучиков – бетонни плочки, имитиращи тухлички. Първата част от поръчката беше взета, но след това нямаше и следа от поръчителя. Остана само складът, пълен с продукция и… името. И така за четвърт век от семейна фирма с няколко човека се превърнахме в голям производител, лидер на европейско ниво с близо 250 наети служителя.

Напълно механизираният процес на производство, научно-техническата дейност в собствена лаборатория и експедитивно действащият Отдел за проучвания и технологичен напредък благоприятстваха за това, днес продуктите на Стегу да се продават в повече от 25 страни по целия свят.


Важен момент в историята на фирмата беше разширяването на продуктовата гама, като започнахме да предлагаме декоративен камък от бетон, а след това и от гипс. До 2010 година производството на плочки беше предимно ръчно. В момента процесът е изцяло механизиран. Ефектът е по-голяма продуктивност и по-високо качество на продуктите. Машините работят изключително прецизно, което гарантира почти 100% повтаряемост на мотивите.Поради увеличаващата се дистрибуция и по-голямата конкуренция през 2010 година се наложи да създадем нова линия за производсто на бетонови плочки , а през 2014 година – още една за продукти от гипс.

Уникални решения – иновативни продукти

След като разширихме асортимента с декоратвен камък от бетон и гипс, въведохме на пазара уникалните от конструктивна гледна точка декоративни тухлички с включена фуга Parma. Това се оказа безспорен хит на пазара. Parma.

 

Човешкият ресурс – мярка за успех

Фирмата разполага с много добри специалисти – от служителите в производството, през експертите в Отдела за проучвания и технологичен напредък, до групата дизайнери, които създават новаторски модели, често изпреварващи актуалните модни течения.

Повече от 25 дистрибутора по целия свят

Основният ни пазар е Европа, но от скоро започнахме да навлизаме и в Северна Америка. Това задвижва поредните ни проекти. През 2018 година трябва да приключи създаването на нова линия за производство на бетонови плочки.
Добро управление, професионализъм, талант и създаване на чувство за ангажираност у служителите във фирмата, но преди всичко доверието и лоялността на клиентите са елементите на успеха на Стегу, които ни мотивират и карат да работим напред.